Sunday, 28 June 2009

"ငါးကို ပံုမွန္စားသံုးၿခင္းၿဖင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္"

ငါးကို ပုံမွန္စားသုံးျခင္းသည္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ေလ်ာ့နည္းက်ဆင္းေစေၾကာင္း ၿဗိတိသွ် ေဆးသုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ထုတ္ေဖာ္ေျပာၾကားလုိက္သည္။
သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ ငါးကို အနည္းဆုံးႏွစ္ႀကိမ္ခန္႔ စားသုံး ေပးျခင္းျဖင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမ်ားကုိ ကာကြယ္ေပး
ႏိုင္ေၾကာင္း၊ဆီးခ်ဳိေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါၿဖစ္ပြားမႈတို႔မွာ ဆပ္စပ္ေနေၾကာင္း ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံ အမ်ဳိးသားေက်ာက္ကပ္ဌာနမွ သုေတသနပညာရွင္ ေဒါက္တာအမန္ဒါအက္လာက ေျပာၾကားသည္။ ငါးတြင္ပါဝင္ေသာ ဓာတ္မ်ားက ေသြးတြင္းကလာပ္စည္းပ်က္စီး
မႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္သည့္အျပင္ ေသြးသန္႔စင္မႈအတြက္ အေထာက္ အကူျပဳေၾကာင္း သိရသည္။ ထုိ႔အျပင္ ေသြးထဲတြင္ပါဝင္ေသာ အယ္ဗ်ဴမင္ေသြးရည္သည္ ပ႐ုိတင္းတစ္မ်ဳိးကုိ က်ဆင္းေစေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာၾကားသည္။ထုိ႔ေၾကာင့္ က်ာက္ကပ္ႏွင့္ဆီးခ်ဳိေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားမႈမွ ႀကိဳတင္ ကာကြယ္ႏုိင္ရန္ ငါးကုိပုံမွန္စားသုံးသင့္ေၾကာင္း ၄င္းတုိ႔ကအၾကံျပဳထားသည္။

No comments:

Post a Comment

"ငါးကို ပံုမွန္စားသံုးၿခင္းၿဖင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္"

Sunday, 28 June 2009
ငါးကို ပုံမွန္စားသုံးျခင္းသည္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ေလ်ာ့နည္းက်ဆင္းေစေၾကာင္း ၿဗိတိသွ် ေဆးသုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ထုတ္ေဖာ္ေျပာၾကားလုိက္သည္။
သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ ငါးကို အနည္းဆုံးႏွစ္ႀကိမ္ခန္႔ စားသုံး ေပးျခင္းျဖင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမ်ားကုိ ကာကြယ္ေပး
ႏိုင္ေၾကာင္း၊ဆီးခ်ဳိေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါၿဖစ္ပြားမႈတို႔မွာ ဆပ္စပ္ေနေၾကာင္း ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံ အမ်ဳိးသားေက်ာက္ကပ္ဌာနမွ သုေတသနပညာရွင္ ေဒါက္တာအမန္ဒါအက္လာက ေျပာၾကားသည္။ ငါးတြင္ပါဝင္ေသာ ဓာတ္မ်ားက ေသြးတြင္းကလာပ္စည္းပ်က္စီး
မႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္သည့္အျပင္ ေသြးသန္႔စင္မႈအတြက္ အေထာက္ အကူျပဳေၾကာင္း သိရသည္။ ထုိ႔အျပင္ ေသြးထဲတြင္ပါဝင္ေသာ အယ္ဗ်ဴမင္ေသြးရည္သည္ ပ႐ုိတင္းတစ္မ်ဳိးကုိ က်ဆင္းေစေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာၾကားသည္။ထုိ႔ေၾကာင့္ က်ာက္ကပ္ႏွင့္ဆီးခ်ဳိေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားမႈမွ ႀကိဳတင္ ကာကြယ္ႏုိင္ရန္ ငါးကုိပုံမွန္စားသုံးသင့္ေၾကာင္း ၄င္းတုိ႔ကအၾကံျပဳထားသည္။

0 comments:

Post a Comment