Sunday, 28 June 2009

"ၾကက္ဥစားအားရွိသတဲ့"

ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥေတြမွာပါတဲ့ အရည္အေသြး အဆင့္ျမင့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ဟာ ၾကြက္သားေတြရဲ႔ စြမ္းအား၊ အင္အားဓာတ္နဲ႔ အားရွိတယ္ဆိုတဲ့ ခံစားရမႈတို႔အတြက္ အေရးပါတဲ့အရာ ျဖစ္ေနပါတယ္လို႔ ပရိုတိန္း အမ်ိဳးအစားေပါင္း ၂၅ မ်ိဳးေက်ာ္ကို ေလ့လာသုေတသနျပဳခဲ့တဲ့ အေမရိကန္ သုေတသီအဖြဲ႔က ဆိုလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္ဥတလံုးဟာ လူတေယာက္ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ အရည္အေသြးျမင့္ ပရိုတိန္းပမာဏရဲ႔ ၁၃ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ေထာက္ပံေပးႏိုင္ေၾကာင္း၊ အရည္အေသြးျမင့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ဟာ ၾကြက္သားထုထည္ စြမ္းအားထိန္းေပးရာမွာလည္းေကာင္း၊ အသက္ၾကီးတဲ့သူေတြမွာ ၾကြက္သားမ်ား ပိန္က်ဳံလွီမသြားဖို႔ ကာကြယ္ေပးရာမွာလည္းေကာင္း အေထာက္အကူေပးတဲ့ ပရိုတိန္းဓာတ္ျဖစ္ပါတယ္လို႔ ဒီသုေတသနရဲ႔ ေခါင္းေဆာင္ အေမရိကန္ႏိုင္ငံ၊ အီလီႏြိဳက္ျပည္နယ္ တကၠသိုလ္မွ ေဒၚလ္နယ္ေကေလးမင္းက ယူပီအိုင္သတင္းဌာနကို ရွင္းလင္းေျပာဆိုခဲ့ပါတယ္။ အေမရိကန္ႏိုင္ငံသားအမ်ားစုဟာ စားတဲ့ အစားအေသာက္ကေန အျခားေသာ ပရိုတိန္း ( အသားဓာတ္ ) လံုလံုေလာက္ေလာက္ရရွိေနတာမို႔ အေမရိကန္ႏိုင္ငံသားေတြအေနနဲ႔ အဆင့္ျမင့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ကိုပဲ အဓိထား ဂရိုတစိုက္စားေသာက္ဖို႔သာ လိုေၾကာင္းသူက ဆက္လက္ေျပာဆိုခဲ့ပါတယ္။ ၾကက္ဥမွရတဲ့ အဆင့္ျမင့္ ပရုိတိန္းဓာတ္ဟာ ၾကြက္သားေတြရဲ႔ စြမ္းရည္ကို ထိန္းသိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ လူကို အားရွိေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ၾကက္ဥက ရတဲ့ ပရိုတိန္းဓာတ္ဟာ ေသြးထဲရွိ သၾကား ( အခ်ိဳဓာတ္ ) ပမာဏကိုလည္း မတက္ေစ၊ အင္ဆူလင္ ေဟာ္မုန္းကိုလည္း မတက္ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

"ၾကက္ဥစားအားရွိသတဲ့"

Sunday, 28 June 2009
ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥေတြမွာပါတဲ့ အရည္အေသြး အဆင့္ျမင့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ဟာ ၾကြက္သားေတြရဲ႔ စြမ္းအား၊ အင္အားဓာတ္နဲ႔ အားရွိတယ္ဆိုတဲ့ ခံစားရမႈတို႔အတြက္ အေရးပါတဲ့အရာ ျဖစ္ေနပါတယ္လို႔ ပရိုတိန္း အမ်ိဳးအစားေပါင္း ၂၅ မ်ိဳးေက်ာ္ကို ေလ့လာသုေတသနျပဳခဲ့တဲ့ အေမရိကန္ သုေတသီအဖြဲ႔က ဆိုလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္ဥတလံုးဟာ လူတေယာက္ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ အရည္အေသြးျမင့္ ပရိုတိန္းပမာဏရဲ႔ ၁၃ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ေထာက္ပံေပးႏိုင္ေၾကာင္း၊ အရည္အေသြးျမင့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ဟာ ၾကြက္သားထုထည္ စြမ္းအားထိန္းေပးရာမွာလည္းေကာင္း၊ အသက္ၾကီးတဲ့သူေတြမွာ ၾကြက္သားမ်ား ပိန္က်ဳံလွီမသြားဖို႔ ကာကြယ္ေပးရာမွာလည္းေကာင္း အေထာက္အကူေပးတဲ့ ပရိုတိန္းဓာတ္ျဖစ္ပါတယ္လို႔ ဒီသုေတသနရဲ႔ ေခါင္းေဆာင္ အေမရိကန္ႏိုင္ငံ၊ အီလီႏြိဳက္ျပည္နယ္ တကၠသိုလ္မွ ေဒၚလ္နယ္ေကေလးမင္းက ယူပီအိုင္သတင္းဌာနကို ရွင္းလင္းေျပာဆိုခဲ့ပါတယ္။ အေမရိကန္ႏိုင္ငံသားအမ်ားစုဟာ စားတဲ့ အစားအေသာက္ကေန အျခားေသာ ပရိုတိန္း ( အသားဓာတ္ ) လံုလံုေလာက္ေလာက္ရရွိေနတာမို႔ အေမရိကန္ႏိုင္ငံသားေတြအေနနဲ႔ အဆင့္ျမင့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ကိုပဲ အဓိထား ဂရိုတစိုက္စားေသာက္ဖို႔သာ လိုေၾကာင္းသူက ဆက္လက္ေျပာဆိုခဲ့ပါတယ္။ ၾကက္ဥမွရတဲ့ အဆင့္ျမင့္ ပရုိတိန္းဓာတ္ဟာ ၾကြက္သားေတြရဲ႔ စြမ္းရည္ကို ထိန္းသိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ လူကို အားရွိေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ၾကက္ဥက ရတဲ့ ပရိုတိန္းဓာတ္ဟာ ေသြးထဲရွိ သၾကား ( အခ်ိဳဓာတ္ ) ပမာဏကိုလည္း မတက္ေစ၊ အင္ဆူလင္ ေဟာ္မုန္းကိုလည္း မတက္ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment