Sunday, 28 June 2009

"ေဂၚဖီထုပ္ကိုပံုမွန္စားသံုးေပးပါလွ်င္"

ေဂၚဖီထုပ္ကိုပံုမွန္စားသံုးေပးပါလွ်င္ အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ဂ်ပန္သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားပါတယ္။ ေဂၚဖီထုပ္တြင္ပါေသာဓာတ္မ်ားက အစာအိမ္ႏွင့္အူလမ္းေၾကာင္းတို႔တြင္ ျဖစ္ပြားတတ္သည့္အနာမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစတတ္ေၾကာင္း၊ ထို႔အျပင္ အစာအိမ္ႏွင့္အူလမ္းေၾကာင္းတို႔တြင္ျဖစ္ပြားႏိုင္ေသာ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကို ဖ်က္းေပးႏိုင္ေၾကာင္း လည္းေကာင္းတို႔ကေျပာၾကားပါတယ္။ေဂၚဖီထုပ္တြင္ပါ၀င္ေသာ ဓာတ္မ်ားက ခႏၶာကုိယ္တြင္းရွိ ေအာက္ဆီဂ်င္ရက္ဒီကယ္မ်ား ပ်က္စီးမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သလို မ်ိဳးဗီဇဆဲလ္မ်ားမပ်က္စီးေအာင္လည္း ထိန္းသိန္းေပး ႏိုင္ေၾကာင္းသိရသည္။ ေဂၚဖီထုပ္ကို ၁ေန႔လွ်င္ႏွစ္ေအာင္စခန္႔ စားသံုးေပးပါက အစာအိမ္ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ေလ်ာ့နည္းက်ဆင္းေစေၾကာင္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ကိုေန႔စဥ္ အနည္းငယ္စားသံုးေပးပါက အသားအေရစိုျပည္ကာ အစာအိမ္ကင္ဆာ မျဖစ္ပြားႏိုင္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္းသိရသည္။

No comments:

Post a Comment

"ေဂၚဖီထုပ္ကိုပံုမွန္စားသံုးေပးပါလွ်င္"

Sunday, 28 June 2009
ေဂၚဖီထုပ္ကိုပံုမွန္စားသံုးေပးပါလွ်င္ အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ဂ်ပန္သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားပါတယ္။ ေဂၚဖီထုပ္တြင္ပါေသာဓာတ္မ်ားက အစာအိမ္ႏွင့္အူလမ္းေၾကာင္းတို႔တြင္ ျဖစ္ပြားတတ္သည့္အနာမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစတတ္ေၾကာင္း၊ ထို႔အျပင္ အစာအိမ္ႏွင့္အူလမ္းေၾကာင္းတို႔တြင္ျဖစ္ပြားႏိုင္ေသာ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကို ဖ်က္းေပးႏိုင္ေၾကာင္း လည္းေကာင္းတို႔ကေျပာၾကားပါတယ္။ေဂၚဖီထုပ္တြင္ပါ၀င္ေသာ ဓာတ္မ်ားက ခႏၶာကုိယ္တြင္းရွိ ေအာက္ဆီဂ်င္ရက္ဒီကယ္မ်ား ပ်က္စီးမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သလို မ်ိဳးဗီဇဆဲလ္မ်ားမပ်က္စီးေအာင္လည္း ထိန္းသိန္းေပး ႏိုင္ေၾကာင္းသိရသည္။ ေဂၚဖီထုပ္ကို ၁ေန႔လွ်င္ႏွစ္ေအာင္စခန္႔ စားသံုးေပးပါက အစာအိမ္ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ေလ်ာ့နည္းက်ဆင္းေစေၾကာင္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ကိုေန႔စဥ္ အနည္းငယ္စားသံုးေပးပါက အသားအေရစိုျပည္ကာ အစာအိမ္ကင္ဆာ မျဖစ္ပြားႏိုင္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္းသိရသည္။

0 comments:

Post a Comment