(ေရာေႏွာမစားအပ္သည့္ အစားအစာမ်ားကို အရွင္နာဂသိန္ အေၿခၿပဳ ေဆးအဘိဓာန္မွ ေကာက္ႏုတ္ယူကာ ေအာက္ပါအတိုင္း ေဖာ္ျပလိုပါသည္။ ယင္း အစားအစာမ်ားကို အခ်ဳိ ႔က ေရာေႏွာစားဖူးပါသည္။ သို႔ေသာ္ ေဘးတစ္စံုတစ္ရာ မၿဖစ္ပါဟု ေျပာေကာင္းေျပာၾကပါမည္။ တစ္စံုတစ္ရာေသာ ဥပဒ္ကို မႀကံဳေတြ႔ရလင့္ကစား၊ ေနာင္တစ္ခ်ိန္တြင္ ဥပဒ္ အႏၱရယ္ၿဖစ္ႏိုင္သည္ကို သတိတမံ၊ ဉာဏ္ေၿမကတုတ္ ၿပဳလုပ္ရန္လို္အပ္ပါသည္။
“က”
ကကတစ္ႏွင့္ၾကာဟင္း။
ကတုိးႏွင့္သရက္သီး။
ကန္စြန္းၿမစ္ႏွင့္ႏွမ္းမႈန္႔။
ကုလားပဲႏွင့္ႏြားႏို႔၊ ႏို႔ခ်ဥ္၊ ႏို႔ရည္။
ကင္းပိတ္ရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းမႈန္႔၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္၊ ပ်ားရည္၊ ဥသွ်စ္သီး။
ကန္႔ခ်ဳပ္နီႏွင့္ ေသရည္ေသရက္အမ်ဳိးမ်ဳိး။
ကုန္းေက်းႏွင့္ပုစြန္။
ကုန္းငွက္သားႏွင့္ၾကက္ဆူွဆီ။
ကိုင္းဥႏွင့္ ပုစြန္ခ်ဥ္။
ေကာက္ညွင္းႏွင့္ ေရငန္းသီး။
ေက်းသားႏွင့္ဘူးသီး။
ေက်ာက္ဖရုံႏွင့္ အိုးမဲ။
ကြၽဲေခါင္းသီးႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ကြၽဲႏို႔ႏွင့္ ဖရံုသီး။
ကြၽဲသားႏွင့္ၾကာစြယ္၊ ဆိတ္သား၊ ၾကက္ဥ။
ၾကက္ဆူဆီႏွင့္ခါသား၊ ဖြတ္သား၊ ငွက္သား၊ ဘီလံုးငွက္၊ ဥေဒါင္းသား၊ဥမ်ဳိး။
ၾကက္သားႏွင့္ ႏိုးမ်ဳိးခ်ဥ္၊ အင္ဖူး။
ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွင့္ မႈိ။
ၾကက္ဥႏွင့္ ခံသီး။
ၾကာစြယ္ႏွင့္ ၀က္သား။
ၾကာပဒုမၼာေစႏွင့္ ငွက္ေတာ္သား။
ေၾကးခြက္ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ေၾကာင္လွ်ာသီးႏွင့္ ငါးေသတၱာ၊ စပါးႀကီးေႃမြသား။
ႀကံ႔သားႏွင့္ငါး။
ႀကံတင္လဲႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္။
“ခ”
ခရမ္းပိမ့္သီးႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ခရုႏွင့္အမဲသား။
ခိုသားႏွင့္ ခ်င္းစိမ္း၊ ေၿခေလးေခ်ာင္းသား၊ ေစာင္းလ်ားသီး၊ မုံညွင္းဆီ။
ေရွာက္သီး၊ သေဘၤာပြင့္။
ခံသီးႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း၊ ႏိုးရည္။
ခ်င္းႏွင့္သေဘၤာပြင့္၊ သေဘၤာသီး။
ခ်ဥ္ဆီႏွင့္ ေထာပတ္။
ခ်ဳိခ်ဥ္သၾကားလံုးႏွင့္ စိမ္းစားဥ။
ခ်ီးသီးႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ေခ်ာကလက္ႏွင့္ေစာင္းလ်ား၊ ပဲၿမစ္။
ေၿခေလးေခ်ာင္းႏွင့္ခရုသား။
“င”
ငါးၾကင္းသားႏွင့္ ပဲရြက္။
ငါးခ်က္ေသာအိုးႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းသီးရြက္၊ သမံုးရြက္၊ လမံုးၿမစ္၊ ပ်ားရည္။
ငါးဆီ ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းသီးရြက္။
ငါးႏွင့္ႏို႔မ်ဳိး။
ငါးရံ႕သားႏွင့္ေပြးသား၊ ေႃမြသား။
ငုသီးႏွင့္ ေစာင္းလ်ားသီး။
ငွက္ေပ်ာသီးစားၿပီး ေရေအးေသာက္ၿခင္း၊ ငါးမ်ဳိး၊ ထန္းရည္၊ ႏို႔စိမ္း၊ ထန္းသီး၊ႏို႔မ်ဳိး အခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဳိး။
ငွက္သားႏွင့္ေဆးေရႊ။
ေငြ ႏွင့္ရွိန္းခို။
"စ"
စေတာ္ဘယ္ရီႏွင့္ သီးသီး။
စသာၿမစ္ႏွင့္ ေသအရက္မ်ဳိး။
စိန္ႏွင့္သံပုရာသီး။
စိမ္းစာဥႏွင့္ ေရခဲေခ်ာင္း၊ ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီး။
ေစာင္းလ်ားသီးႏွင့္ ငုသား၊ ႏို႔ရည္၊ ေရွာက္ခ်ဥ္သီး။
“ဆ”
ဆင္သမႏြယ္ရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ဆပ္ျပာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဆိတ္ႏို႔ႏွင့္ ငါးဆီ။
ဆပ္ျပာ-ၿပာဆားႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဆိတ္ႏို႔ႏွင့္ ဆူးပန္းရြက္။
ဆိတ္သားႏွင့္ငါးဆီ၊ ပဲဒလက္ေစ့။
ဆီၾကည္ႏွင့္ ဆီခဲစပ္တူ၊ ေထာပတ္စပ္တူ။
ဆီခဲႏွင့္ ေထာပတ္စပ္တူ။
ဆီႏွင့္ဆီခဲစပ္တူ၊ ဘိန္း၊ သားငါးတို႔၏အဆီ။
ဆူးပန္းရြက္ႏွင့္ဆိတ္ႏို႔၊ ဆိတ္သား၊ ပဲဒလက္ေစ့။
ေဆးေၿခာက္ႏွင့္နႏြင္းရည္။
ေဆာင္ေမခါးရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
“ည”
ညံရြက္ႏွင့္ ေသအရက္မ်ဳိး။
“တ”
တလည္းသီးႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ တင္လဲႏွင့္ ကုလားမ်က္စိပင္ေစာက္၊ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုတ္၊ ပဲႀကီး၊ ပဲလြန္း၊ ပ်ားရည္၊
မတ္ပဲ၊ ေသရည္ေသရက္မ်ဳိး။
ေတာပဲရိုင္းႏွင့္ ႏို႔။
“ထ”
ထမင္းႏွင့္ ရြာဦးကန္ေရ၊ ထံုးေရတို႔ ၌ၿဖစ္ေသာ ငါး-လိပ္ အစရွိသည္ႏွင့္ ပ်ားတင္လဲဆီ၊ ႏို႔ရည္ မုန္လာဥ၊
ၾကာစြယ္ၾကာပြင့္။
ထန္းရည္ခ်ဳိႏွင့္ ၀က္သား။
ထန္းလ်က္ႏွင့္ သေျပသီး။
ထန္းသီးႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိးခ်ဥ္။
ေထာပတ္ႏွင့္ ေၾကးခြက္၊ ဆီခဲစပ္တူ၊ ပ်ားရည္ စပ္တူ၊ သားငါးအဆီ။
“ဒ”
ဒန္႔ဒလြန္နက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ဒုတၳာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဒူးရင္းသီးႏွင့္ ရွိန္းခို။
ေဒါင္းသားႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိခ်ဥ္၊ ပီေလာပီနံဥ။
“န”
နႏြင္းဆားႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ငွက္သား၊ မိေက်ာင္း၊ ေသရည္ေသရက္မ်ဳိး။
ႏို႔ခဲပ်က္ႏွင့္ ပဲဒလက္။
ႏို႔ဓမ္းႏွင့္ ႏို႔စိမ္းရည္။
ႏို႔မ်ဳိးႏွင့္ ဆား။
ႏို႔မ်ဳိးခ်ဥ္ ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ၊ ေပရည္၊ ၀က္သား၊ သားငါး။
ႏို႔မ်ဳိးႏွင့္ ငါး၊ ႏို႔ဓမ္း၊ ဖရုံသီး၊ မရိုးေစး၊ မႈိ၊ေသရည္ ေသရက္မ်ိဳး၊ အခ်ဥ္မ်ဴိး၊ ဥမ်ဳိး။
ႏို႔ရည္ႏွင့္ ငါး၊ ဆတ္သား၊ ေတာင္ပိႏဲၷသီး၊ ႏွမ္းဖက္၊ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏု၊ ပဲႀကီး၊ပဲဒလက္ ၊ပဲလြန္း၊
ေျပာင္သား၊ မန္းက်ည္းသီး၊ မုန္လာ၊ မွ်စ္၊ ေမ်ာက္တည္သီး၊ ေဂြးရြက္၊ ေဂြးသီး ၊သံပုရာသီး၊ သားငါး၊
အုန္းသီး၊ ပ်ားရည္၊ ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ေၾကာင္ပန္းရြက္၊ စစ္ႀကီး၊ ဒန္႔သလြန္နက္၊ မုံလာရံုးပင္။
ႏွမ္းဆီႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔။
ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္ႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး၊ ႏို႔ရည္၊ ေသရည္ေသရက္။
“ပ”
ပတဲေကာႏွင့္ သံပုရာသီး။
ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏုႏွင့္ ပ်ားရည္။ ဖန္ခါးသီး၊ ဗုံလုံသီး။
ပုန္းရည္ႏွင့္ ဗ်ဳိင္းႏွမ္း၊ ဗ်ဳိင္းေအာက္။
ပိတ္ခ်င္းရြက္ႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ေသအရက္မ်ဳိး။
ပိႏၷဲသီးႏွင့္ ပ်ားရည္။
ပီေလာပီနံဥႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ေပအူ၊
ေပရည္ႏွင့္ ငွက္သား၊ ၀က္သား။
ေပအူႏွင့္ ၀က္သား။
ပဲႀကီးႏွင့္ မုန္လာ။
ပဲဒလက္ေစ့ႏွင့္ ဆူပန္း၊ ၀က္သား။
ပဲလင္းေၿမြသီးႏွင့္ လင္းေၿမြသား။
ပ်ားရည္ႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ ငွက္သား။
ပ်ားရည္ႏွင့္ မိုးေရ၊ မုန္လာၿမစ္၊ ေရစပ္တူ၊ ရွားေစာင္း၊ ေသအရက္၊ အုန္းရည္၊ ဥသွ်စ္သီး၊ ၾသဇာသီး၊
အရက္၊ သၾကားျပား၊ ဆား၊ဆပ္ျပာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
“ဖ”
ဖရဲသီးႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိး၊ ဥမ်ဳိး။
ေဖာင္စီးဂဏန္းႏွင့္ မႈိ။
ဖန္ခါးသီးႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ။
“ဗ”
ဗုံလံုသီးႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ။
ဗ်ဳိင္းႏွင့္ ၀က္ဆီ။
ဗ်ဳိင္းႏွမ္းႏွင့္ ေသရည္။
ဗ်ဳိင္းေအာက္သားႏွင့္ ၀က္ဒီ၊ ေသရည္။
“မ”
မင္းကြတ္သီးႏွင့္ သၾကား။
မဲဇလီဖူးရြက္ႏွင့္ လက္ဖက္ပုပ္။
မတ္ပဲႏွင့္မုန္လာဥ။
မုန္ညင္းဆီႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ငွက္သား။
မုန္လာဥႏွင့္ သားမ်ဳိးေၿခာက္။
မဲနယ္အိုးႏွင့္ သားငါး။
ၿမင္းသားႏွင့္ ထံုး။
ျမင္းေသၿမက္ႏွင့္ ဟုန္းနက္။
မႈိႏွင့္ ၾကက္ဥ၊ ခံသီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး။
“ယ”
ယုန္သားႏွင့္ မႈိ။
“ရ”
ရိုးနီ ပီေလာပီနံဥႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ေရငန္သီးႏွင့္ လက္ဖက္။
ရွားေစာင္းခ်ဥ္ႏွင့္ အမဲသား။
ေရွာက္ရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ေရွာက္သီးႏွင့္ ပဲစိမ္းစာဥ။
“၀"
၀ါေစ႔၊ ၀ါဆီ ႏွင့္ သမင္သား။
၀ါးမွ်စ္ႏွင့္ အင္ဥ။
“သ”
သမုန္းရြက္ၿမစ္ႏွင့္ အခ်ဥ္ခ်က္ေသာ အိုး။
သေထြးဥ ႏွင့္ ဥေဒါင္းသား။
သစ္ၾကာသီးႏွင့္ ၀က္ေၿမဇာဥ။
သည္းေၿခႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး။
သံပုရာသီး ႏွင့္ အက္(စ္)ပရိုေဆးၿပား၊
သားငါးတုိ႔၏ အဆီႏွင့္ ခ်ဥ္ဆီ။
သားမ်ဳိးဟင္းႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္။
ေသရက္မ်ဳိးႏွင့္ သမုန္း၊ ဧကရာဇ္။
“ဟ”
ဟင္းငန္ရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းဖက္။
“အ”
အသားအခ်င္းခ်င္း။
အိမ္ဆီးခ်ဳိႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ျပကၡဒိန္
ပို႔(စ္)မ်ား
-
▼
2009
(24)
-
▼
June
(24)
- "ႏို႔တိုက္ျခင္း အားျဖင့္ မိခင္မ်ား ႏွလံုးေရာဂါ ကင္...
- "သားသားေလးလား မီးမီးေလးလား"
- "မိမိထက္ အသက္ငယ္ေသာ မိန္းမယူပါက ေယာက္်ားမ်ား အသက္ရ...
- "ပဲပင္ေပါက္နဲ႕ က်န္းမာေရး"
- "နံနက္စာစားရင္ ခႏၶာကိုယ္လွလွေလးျဖစ္သတဲ့"
- "ေငြေၾကးကုန္က်နည္းတဲ့ေသြးေပါင္က်နည္း"
- "ေဆးလိပ္ႏွင့္မ်က္ႏွာ"
- "ေသြးတိုးသမားေတြ ဗီတာမင္ စီ မ်ားမ်ားစားပါ"
- "ကြန္ပ်ဴတာကီးဘုတ္မ်ား"
- "ေကာ္ဖီႏွင့္ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ျပႆနာ"
- "ၾကက္ဥစားအားရွိသတဲ့"
- "ဝက္အူေခ်ာင္းက အူမၾကီး ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တယ္"
- "ေဂၚဖီထုပ္ကိုပံုမွန္စားသံုးေပးပါလွ်င္"
- "အမ်ဳိးသမီးမ်ား ႏွင့္ ေသြးတိုးေရာဂါ"
- "ငါးကို ပံုမွန္စားသံုးၿခင္းၿဖင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါကိ...
- "စလင္းမ္ျဖစ္ခ်င္ရင္ ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္"
- 'ပန္းသီးတစ္လံုးေန႔စဥ္စားလ်င္"
- "စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ ျပႆနာ ကင္းေ၀း ေစေရးအတြက္"
- "ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္မႈမ်ား အလြယ္တကူ ေပ်ာက္ေစမည့္ နည္းလ...
- "ေျခစြယ္ငုပ္ျခင္း အတြြက္ အိမ္တြင္းကုသမႈ"
- "လက္ကိုင္ဖုန္း နဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါ"
- "ထူးတဲ့ အာလူး"
- "ေရာေႏွာမစားသင့္သည့္ အစားအစာမ်ား"
- "စြမ္းဆန္ထဲ ၾကြက္ေခ်းေရာသည္"
-
▼
June
(24)
Thursday, 25 June 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
"ေရာေႏွာမစားသင့္သည့္ အစားအစာမ်ား"
Thursday, 25 June 2009
(ေရာေႏွာမစားအပ္သည့္ အစားအစာမ်ားကို အရွင္နာဂသိန္ အေၿခၿပဳ ေဆးအဘိဓာန္မွ ေကာက္ႏုတ္ယူကာ ေအာက္ပါအတိုင္း ေဖာ္ျပလိုပါသည္။ ယင္း အစားအစာမ်ားကို အခ်ဳိ ႔က ေရာေႏွာစားဖူးပါသည္။ သို႔ေသာ္ ေဘးတစ္စံုတစ္ရာ မၿဖစ္ပါဟု ေျပာေကာင္းေျပာၾကပါမည္။ တစ္စံုတစ္ရာေသာ ဥပဒ္ကို မႀကံဳေတြ႔ရလင့္ကစား၊ ေနာင္တစ္ခ်ိန္တြင္ ဥပဒ္ အႏၱရယ္ၿဖစ္ႏိုင္သည္ကို သတိတမံ၊ ဉာဏ္ေၿမကတုတ္ ၿပဳလုပ္ရန္လို္အပ္ပါသည္။
“က”
ကကတစ္ႏွင့္ၾကာဟင္း။
ကတုိးႏွင့္သရက္သီး။
ကန္စြန္းၿမစ္ႏွင့္ႏွမ္းမႈန္႔။
ကုလားပဲႏွင့္ႏြားႏို႔၊ ႏို႔ခ်ဥ္၊ ႏို႔ရည္။
ကင္းပိတ္ရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းမႈန္႔၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္၊ ပ်ားရည္၊ ဥသွ်စ္သီး။
ကန္႔ခ်ဳပ္နီႏွင့္ ေသရည္ေသရက္အမ်ဳိးမ်ဳိး။
ကုန္းေက်းႏွင့္ပုစြန္။
ကုန္းငွက္သားႏွင့္ၾကက္ဆူွဆီ။
ကိုင္းဥႏွင့္ ပုစြန္ခ်ဥ္။
ေကာက္ညွင္းႏွင့္ ေရငန္းသီး။
ေက်းသားႏွင့္ဘူးသီး။
ေက်ာက္ဖရုံႏွင့္ အိုးမဲ။
ကြၽဲေခါင္းသီးႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ကြၽဲႏို႔ႏွင့္ ဖရံုသီး။
ကြၽဲသားႏွင့္ၾကာစြယ္၊ ဆိတ္သား၊ ၾကက္ဥ။
ၾကက္ဆူဆီႏွင့္ခါသား၊ ဖြတ္သား၊ ငွက္သား၊ ဘီလံုးငွက္၊ ဥေဒါင္းသား၊ဥမ်ဳိး။
ၾကက္သားႏွင့္ ႏိုးမ်ဳိးခ်ဥ္၊ အင္ဖူး။
ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွင့္ မႈိ။
ၾကက္ဥႏွင့္ ခံသီး။
ၾကာစြယ္ႏွင့္ ၀က္သား။
ၾကာပဒုမၼာေစႏွင့္ ငွက္ေတာ္သား။
ေၾကးခြက္ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ေၾကာင္လွ်ာသီးႏွင့္ ငါးေသတၱာ၊ စပါးႀကီးေႃမြသား။
ႀကံ႔သားႏွင့္ငါး။
ႀကံတင္လဲႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္။
“ခ”
ခရမ္းပိမ့္သီးႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ခရုႏွင့္အမဲသား။
ခိုသားႏွင့္ ခ်င္းစိမ္း၊ ေၿခေလးေခ်ာင္းသား၊ ေစာင္းလ်ားသီး၊ မုံညွင္းဆီ။
ေရွာက္သီး၊ သေဘၤာပြင့္။
ခံသီးႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း၊ ႏိုးရည္။
ခ်င္းႏွင့္သေဘၤာပြင့္၊ သေဘၤာသီး။
ခ်ဥ္ဆီႏွင့္ ေထာပတ္။
ခ်ဳိခ်ဥ္သၾကားလံုးႏွင့္ စိမ္းစားဥ။
ခ်ီးသီးႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ေခ်ာကလက္ႏွင့္ေစာင္းလ်ား၊ ပဲၿမစ္။
ေၿခေလးေခ်ာင္းႏွင့္ခရုသား။
“င”
ငါးၾကင္းသားႏွင့္ ပဲရြက္။
ငါးခ်က္ေသာအိုးႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းသီးရြက္၊ သမံုးရြက္၊ လမံုးၿမစ္၊ ပ်ားရည္။
ငါးဆီ ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းသီးရြက္။
ငါးႏွင့္ႏို႔မ်ဳိး။
ငါးရံ႕သားႏွင့္ေပြးသား၊ ေႃမြသား။
ငုသီးႏွင့္ ေစာင္းလ်ားသီး။
ငွက္ေပ်ာသီးစားၿပီး ေရေအးေသာက္ၿခင္း၊ ငါးမ်ဳိး၊ ထန္းရည္၊ ႏို႔စိမ္း၊ ထန္းသီး၊ႏို႔မ်ဳိး အခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဳိး။
ငွက္သားႏွင့္ေဆးေရႊ။
ေငြ ႏွင့္ရွိန္းခို။
"စ"
စေတာ္ဘယ္ရီႏွင့္ သီးသီး။
စသာၿမစ္ႏွင့္ ေသအရက္မ်ဳိး။
စိန္ႏွင့္သံပုရာသီး။
စိမ္းစာဥႏွင့္ ေရခဲေခ်ာင္း၊ ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီး။
ေစာင္းလ်ားသီးႏွင့္ ငုသား၊ ႏို႔ရည္၊ ေရွာက္ခ်ဥ္သီး။
“ဆ”
ဆင္သမႏြယ္ရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ဆပ္ျပာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဆိတ္ႏို႔ႏွင့္ ငါးဆီ။
ဆပ္ျပာ-ၿပာဆားႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဆိတ္ႏို႔ႏွင့္ ဆူးပန္းရြက္။
ဆိတ္သားႏွင့္ငါးဆီ၊ ပဲဒလက္ေစ့။
ဆီၾကည္ႏွင့္ ဆီခဲစပ္တူ၊ ေထာပတ္စပ္တူ။
ဆီခဲႏွင့္ ေထာပတ္စပ္တူ။
ဆီႏွင့္ဆီခဲစပ္တူ၊ ဘိန္း၊ သားငါးတို႔၏အဆီ။
ဆူးပန္းရြက္ႏွင့္ဆိတ္ႏို႔၊ ဆိတ္သား၊ ပဲဒလက္ေစ့။
ေဆးေၿခာက္ႏွင့္နႏြင္းရည္။
ေဆာင္ေမခါးရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
“ည”
ညံရြက္ႏွင့္ ေသအရက္မ်ဳိး။
“တ”
တလည္းသီးႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ တင္လဲႏွင့္ ကုလားမ်က္စိပင္ေစာက္၊ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုတ္၊ ပဲႀကီး၊ ပဲလြန္း၊ ပ်ားရည္၊
မတ္ပဲ၊ ေသရည္ေသရက္မ်ဳိး။
ေတာပဲရိုင္းႏွင့္ ႏို႔။
“ထ”
ထမင္းႏွင့္ ရြာဦးကန္ေရ၊ ထံုးေရတို႔ ၌ၿဖစ္ေသာ ငါး-လိပ္ အစရွိသည္ႏွင့္ ပ်ားတင္လဲဆီ၊ ႏို႔ရည္ မုန္လာဥ၊
ၾကာစြယ္ၾကာပြင့္။
ထန္းရည္ခ်ဳိႏွင့္ ၀က္သား။
ထန္းလ်က္ႏွင့္ သေျပသီး။
ထန္းသီးႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိးခ်ဥ္။
ေထာပတ္ႏွင့္ ေၾကးခြက္၊ ဆီခဲစပ္တူ၊ ပ်ားရည္ စပ္တူ၊ သားငါးအဆီ။
“ဒ”
ဒန္႔ဒလြန္နက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ဒုတၳာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဒူးရင္းသီးႏွင့္ ရွိန္းခို။
ေဒါင္းသားႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိခ်ဥ္၊ ပီေလာပီနံဥ။
“န”
နႏြင္းဆားႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ငွက္သား၊ မိေက်ာင္း၊ ေသရည္ေသရက္မ်ဳိး။
ႏို႔ခဲပ်က္ႏွင့္ ပဲဒလက္။
ႏို႔ဓမ္းႏွင့္ ႏို႔စိမ္းရည္။
ႏို႔မ်ဳိးႏွင့္ ဆား။
ႏို႔မ်ဳိးခ်ဥ္ ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ၊ ေပရည္၊ ၀က္သား၊ သားငါး။
ႏို႔မ်ဳိးႏွင့္ ငါး၊ ႏို႔ဓမ္း၊ ဖရုံသီး၊ မရိုးေစး၊ မႈိ၊ေသရည္ ေသရက္မ်ိဳး၊ အခ်ဥ္မ်ဴိး၊ ဥမ်ဳိး။
ႏို႔ရည္ႏွင့္ ငါး၊ ဆတ္သား၊ ေတာင္ပိႏဲၷသီး၊ ႏွမ္းဖက္၊ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏု၊ ပဲႀကီး၊ပဲဒလက္ ၊ပဲလြန္း၊
ေျပာင္သား၊ မန္းက်ည္းသီး၊ မုန္လာ၊ မွ်စ္၊ ေမ်ာက္တည္သီး၊ ေဂြးရြက္၊ ေဂြးသီး ၊သံပုရာသီး၊ သားငါး၊
အုန္းသီး၊ ပ်ားရည္၊ ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ေၾကာင္ပန္းရြက္၊ စစ္ႀကီး၊ ဒန္႔သလြန္နက္၊ မုံလာရံုးပင္။
ႏွမ္းဆီႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔။
ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္ႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး၊ ႏို႔ရည္၊ ေသရည္ေသရက္။
“ပ”
ပတဲေကာႏွင့္ သံပုရာသီး။
ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏုႏွင့္ ပ်ားရည္။ ဖန္ခါးသီး၊ ဗုံလုံသီး။
ပုန္းရည္ႏွင့္ ဗ်ဳိင္းႏွမ္း၊ ဗ်ဳိင္းေအာက္။
ပိတ္ခ်င္းရြက္ႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ေသအရက္မ်ဳိး။
ပိႏၷဲသီးႏွင့္ ပ်ားရည္။
ပီေလာပီနံဥႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ေပအူ၊
ေပရည္ႏွင့္ ငွက္သား၊ ၀က္သား။
ေပအူႏွင့္ ၀က္သား။
ပဲႀကီးႏွင့္ မုန္လာ။
ပဲဒလက္ေစ့ႏွင့္ ဆူပန္း၊ ၀က္သား။
ပဲလင္းေၿမြသီးႏွင့္ လင္းေၿမြသား။
ပ်ားရည္ႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ ငွက္သား။
ပ်ားရည္ႏွင့္ မိုးေရ၊ မုန္လာၿမစ္၊ ေရစပ္တူ၊ ရွားေစာင္း၊ ေသအရက္၊ အုန္းရည္၊ ဥသွ်စ္သီး၊ ၾသဇာသီး၊
အရက္၊ သၾကားျပား၊ ဆား၊ဆပ္ျပာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
“ဖ”
ဖရဲသီးႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိး၊ ဥမ်ဳိး။
ေဖာင္စီးဂဏန္းႏွင့္ မႈိ။
ဖန္ခါးသီးႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ။
“ဗ”
ဗုံလံုသီးႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ။
ဗ်ဳိင္းႏွင့္ ၀က္ဆီ။
ဗ်ဳိင္းႏွမ္းႏွင့္ ေသရည္။
ဗ်ဳိင္းေအာက္သားႏွင့္ ၀က္ဒီ၊ ေသရည္။
“မ”
မင္းကြတ္သီးႏွင့္ သၾကား။
မဲဇလီဖူးရြက္ႏွင့္ လက္ဖက္ပုပ္။
မတ္ပဲႏွင့္မုန္လာဥ။
မုန္ညင္းဆီႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ငွက္သား။
မုန္လာဥႏွင့္ သားမ်ဳိးေၿခာက္။
မဲနယ္အိုးႏွင့္ သားငါး။
ၿမင္းသားႏွင့္ ထံုး။
ျမင္းေသၿမက္ႏွင့္ ဟုန္းနက္။
မႈိႏွင့္ ၾကက္ဥ၊ ခံသီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး။
“ယ”
ယုန္သားႏွင့္ မႈိ။
“ရ”
ရိုးနီ ပီေလာပီနံဥႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ေရငန္သီးႏွင့္ လက္ဖက္။
ရွားေစာင္းခ်ဥ္ႏွင့္ အမဲသား။
ေရွာက္ရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ေရွာက္သီးႏွင့္ ပဲစိမ္းစာဥ။
“၀"
၀ါေစ႔၊ ၀ါဆီ ႏွင့္ သမင္သား။
၀ါးမွ်စ္ႏွင့္ အင္ဥ။
“သ”
သမုန္းရြက္ၿမစ္ႏွင့္ အခ်ဥ္ခ်က္ေသာ အိုး။
သေထြးဥ ႏွင့္ ဥေဒါင္းသား။
သစ္ၾကာသီးႏွင့္ ၀က္ေၿမဇာဥ။
သည္းေၿခႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး။
သံပုရာသီး ႏွင့္ အက္(စ္)ပရိုေဆးၿပား၊
သားငါးတုိ႔၏ အဆီႏွင့္ ခ်ဥ္ဆီ။
သားမ်ဳိးဟင္းႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္။
ေသရက္မ်ဳိးႏွင့္ သမုန္း၊ ဧကရာဇ္။
“ဟ”
ဟင္းငန္ရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းဖက္။
“အ”
အသားအခ်င္းခ်င္း။
အိမ္ဆီးခ်ဳိႏွင့္ ႏို႔ရည္။
“က”
ကကတစ္ႏွင့္ၾကာဟင္း။
ကတုိးႏွင့္သရက္သီး။
ကန္စြန္းၿမစ္ႏွင့္ႏွမ္းမႈန္႔။
ကုလားပဲႏွင့္ႏြားႏို႔၊ ႏို႔ခ်ဥ္၊ ႏို႔ရည္။
ကင္းပိတ္ရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းမႈန္႔၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္၊ ပ်ားရည္၊ ဥသွ်စ္သီး။
ကန္႔ခ်ဳပ္နီႏွင့္ ေသရည္ေသရက္အမ်ဳိးမ်ဳိး။
ကုန္းေက်းႏွင့္ပုစြန္။
ကုန္းငွက္သားႏွင့္ၾကက္ဆူွဆီ။
ကိုင္းဥႏွင့္ ပုစြန္ခ်ဥ္။
ေကာက္ညွင္းႏွင့္ ေရငန္းသီး။
ေက်းသားႏွင့္ဘူးသီး။
ေက်ာက္ဖရုံႏွင့္ အိုးမဲ။
ကြၽဲေခါင္းသီးႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ကြၽဲႏို႔ႏွင့္ ဖရံုသီး။
ကြၽဲသားႏွင့္ၾကာစြယ္၊ ဆိတ္သား၊ ၾကက္ဥ။
ၾကက္ဆူဆီႏွင့္ခါသား၊ ဖြတ္သား၊ ငွက္သား၊ ဘီလံုးငွက္၊ ဥေဒါင္းသား၊ဥမ်ဳိး။
ၾကက္သားႏွင့္ ႏိုးမ်ဳိးခ်ဥ္၊ အင္ဖူး။
ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏွင့္ မႈိ။
ၾကက္ဥႏွင့္ ခံသီး။
ၾကာစြယ္ႏွင့္ ၀က္သား။
ၾကာပဒုမၼာေစႏွင့္ ငွက္ေတာ္သား။
ေၾကးခြက္ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ေၾကာင္လွ်ာသီးႏွင့္ ငါးေသတၱာ၊ စပါးႀကီးေႃမြသား။
ႀကံ႔သားႏွင့္ငါး။
ႀကံတင္လဲႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္။
“ခ”
ခရမ္းပိမ့္သီးႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ခရုႏွင့္အမဲသား။
ခိုသားႏွင့္ ခ်င္းစိမ္း၊ ေၿခေလးေခ်ာင္းသား၊ ေစာင္းလ်ားသီး၊ မုံညွင္းဆီ။
ေရွာက္သီး၊ သေဘၤာပြင့္။
ခံသီးႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း၊ ႏိုးရည္။
ခ်င္းႏွင့္သေဘၤာပြင့္၊ သေဘၤာသီး။
ခ်ဥ္ဆီႏွင့္ ေထာပတ္။
ခ်ဳိခ်ဥ္သၾကားလံုးႏွင့္ စိမ္းစားဥ။
ခ်ီးသီးႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ေခ်ာကလက္ႏွင့္ေစာင္းလ်ား၊ ပဲၿမစ္။
ေၿခေလးေခ်ာင္းႏွင့္ခရုသား။
“င”
ငါးၾကင္းသားႏွင့္ ပဲရြက္။
ငါးခ်က္ေသာအိုးႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းသီးရြက္၊ သမံုးရြက္၊ လမံုးၿမစ္၊ ပ်ားရည္။
ငါးဆီ ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းသီးရြက္။
ငါးႏွင့္ႏို႔မ်ဳိး။
ငါးရံ႕သားႏွင့္ေပြးသား၊ ေႃမြသား။
ငုသီးႏွင့္ ေစာင္းလ်ားသီး။
ငွက္ေပ်ာသီးစားၿပီး ေရေအးေသာက္ၿခင္း၊ ငါးမ်ဳိး၊ ထန္းရည္၊ ႏို႔စိမ္း၊ ထန္းသီး၊ႏို႔မ်ဳိး အခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဳိး။
ငွက္သားႏွင့္ေဆးေရႊ။
ေငြ ႏွင့္ရွိန္းခို။
"စ"
စေတာ္ဘယ္ရီႏွင့္ သီးသီး။
စသာၿမစ္ႏွင့္ ေသအရက္မ်ဳိး။
စိန္ႏွင့္သံပုရာသီး။
စိမ္းစာဥႏွင့္ ေရခဲေခ်ာင္း၊ ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီး။
ေစာင္းလ်ားသီးႏွင့္ ငုသား၊ ႏို႔ရည္၊ ေရွာက္ခ်ဥ္သီး။
“ဆ”
ဆင္သမႏြယ္ရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ဆပ္ျပာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဆိတ္ႏို႔ႏွင့္ ငါးဆီ။
ဆပ္ျပာ-ၿပာဆားႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဆိတ္ႏို႔ႏွင့္ ဆူးပန္းရြက္။
ဆိတ္သားႏွင့္ငါးဆီ၊ ပဲဒလက္ေစ့။
ဆီၾကည္ႏွင့္ ဆီခဲစပ္တူ၊ ေထာပတ္စပ္တူ။
ဆီခဲႏွင့္ ေထာပတ္စပ္တူ။
ဆီႏွင့္ဆီခဲစပ္တူ၊ ဘိန္း၊ သားငါးတို႔၏အဆီ။
ဆူးပန္းရြက္ႏွင့္ဆိတ္ႏို႔၊ ဆိတ္သား၊ ပဲဒလက္ေစ့။
ေဆးေၿခာက္ႏွင့္နႏြင္းရည္။
ေဆာင္ေမခါးရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
“ည”
ညံရြက္ႏွင့္ ေသအရက္မ်ဳိး။
“တ”
တလည္းသီးႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ တင္လဲႏွင့္ ကုလားမ်က္စိပင္ေစာက္၊ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုတ္၊ ပဲႀကီး၊ ပဲလြန္း၊ ပ်ားရည္၊
မတ္ပဲ၊ ေသရည္ေသရက္မ်ဳိး။
ေတာပဲရိုင္းႏွင့္ ႏို႔။
“ထ”
ထမင္းႏွင့္ ရြာဦးကန္ေရ၊ ထံုးေရတို႔ ၌ၿဖစ္ေသာ ငါး-လိပ္ အစရွိသည္ႏွင့္ ပ်ားတင္လဲဆီ၊ ႏို႔ရည္ မုန္လာဥ၊
ၾကာစြယ္ၾကာပြင့္။
ထန္းရည္ခ်ဳိႏွင့္ ၀က္သား။
ထန္းလ်က္ႏွင့္ သေျပသီး။
ထန္းသီးႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိးခ်ဥ္။
ေထာပတ္ႏွင့္ ေၾကးခြက္၊ ဆီခဲစပ္တူ၊ ပ်ားရည္ စပ္တူ၊ သားငါးအဆီ။
“ဒ”
ဒန္႔ဒလြန္နက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္၊ ပ်ားရည္။
ဒုတၳာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ဒူးရင္းသီးႏွင့္ ရွိန္းခို။
ေဒါင္းသားႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိခ်ဥ္၊ ပီေလာပီနံဥ။
“န”
နႏြင္းဆားႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ငွက္သား၊ မိေက်ာင္း၊ ေသရည္ေသရက္မ်ဳိး။
ႏို႔ခဲပ်က္ႏွင့္ ပဲဒလက္။
ႏို႔ဓမ္းႏွင့္ ႏို႔စိမ္းရည္။
ႏို႔မ်ဳိးႏွင့္ ဆား။
ႏို႔မ်ဳိးခ်ဥ္ ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ၊ ေပရည္၊ ၀က္သား၊ သားငါး။
ႏို႔မ်ဳိးႏွင့္ ငါး၊ ႏို႔ဓမ္း၊ ဖရုံသီး၊ မရိုးေစး၊ မႈိ၊ေသရည္ ေသရက္မ်ိဳး၊ အခ်ဥ္မ်ဴိး၊ ဥမ်ဳိး။
ႏို႔ရည္ႏွင့္ ငါး၊ ဆတ္သား၊ ေတာင္ပိႏဲၷသီး၊ ႏွမ္းဖက္၊ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏု၊ ပဲႀကီး၊ပဲဒလက္ ၊ပဲလြန္း၊
ေျပာင္သား၊ မန္းက်ည္းသီး၊ မုန္လာ၊ မွ်စ္၊ ေမ်ာက္တည္သီး၊ ေဂြးရြက္၊ ေဂြးသီး ၊သံပုရာသီး၊ သားငါး၊
အုန္းသီး၊ ပ်ားရည္၊ ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ေၾကာင္ပန္းရြက္၊ စစ္ႀကီး၊ ဒန္႔သလြန္နက္၊ မုံလာရံုးပင္။
ႏွမ္းဆီႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔။
ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္ႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး၊ ႏို႔ရည္၊ ေသရည္ေသရက္။
“ပ”
ပတဲေကာႏွင့္ သံပုရာသီး။
ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏုႏွင့္ ပ်ားရည္။ ဖန္ခါးသီး၊ ဗုံလုံသီး။
ပုန္းရည္ႏွင့္ ဗ်ဳိင္းႏွမ္း၊ ဗ်ဳိင္းေအာက္။
ပိတ္ခ်င္းရြက္ႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ေသအရက္မ်ဳိး။
ပိႏၷဲသီးႏွင့္ ပ်ားရည္။
ပီေလာပီနံဥႏွင့္ ပ်ားရည္၊ ေပအူ၊
ေပရည္ႏွင့္ ငွက္သား၊ ၀က္သား။
ေပအူႏွင့္ ၀က္သား။
ပဲႀကီးႏွင့္ မုန္လာ။
ပဲဒလက္ေစ့ႏွင့္ ဆူပန္း၊ ၀က္သား။
ပဲလင္းေၿမြသီးႏွင့္ လင္းေၿမြသား။
ပ်ားရည္ႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ ငွက္သား။
ပ်ားရည္ႏွင့္ မိုးေရ၊ မုန္လာၿမစ္၊ ေရစပ္တူ၊ ရွားေစာင္း၊ ေသအရက္၊ အုန္းရည္၊ ဥသွ်စ္သီး၊ ၾသဇာသီး၊
အရက္၊ သၾကားျပား၊ ဆား၊ဆပ္ျပာႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
“ဖ”
ဖရဲသီးႏွင့္ ႏို႔မ်ဳိး၊ ဥမ်ဳိး။
ေဖာင္စီးဂဏန္းႏွင့္ မႈိ။
ဖန္ခါးသီးႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ။
“ဗ”
ဗုံလံုသီးႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ။
ဗ်ဳိင္းႏွင့္ ၀က္ဆီ။
ဗ်ဳိင္းႏွမ္းႏွင့္ ေသရည္။
ဗ်ဳိင္းေအာက္သားႏွင့္ ၀က္ဒီ၊ ေသရည္။
“မ”
မင္းကြတ္သီးႏွင့္ သၾကား။
မဲဇလီဖူးရြက္ႏွင့္ လက္ဖက္ပုပ္။
မတ္ပဲႏွင့္မုန္လာဥ။
မုန္ညင္းဆီႏွင့္ သကၤန္းဖြတ္ငွက္သား။
မုန္လာဥႏွင့္ သားမ်ဳိးေၿခာက္။
မဲနယ္အိုးႏွင့္ သားငါး။
ၿမင္းသားႏွင့္ ထံုး။
ျမင္းေသၿမက္ႏွင့္ ဟုန္းနက္။
မႈိႏွင့္ ၾကက္ဥ၊ ခံသီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး။
“ယ”
ယုန္သားႏွင့္ မႈိ။
“ရ”
ရိုးနီ ပီေလာပီနံဥႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး။
ေရငန္သီးႏွင့္ လက္ဖက္။
ရွားေစာင္းခ်ဥ္ႏွင့္ အမဲသား။
ေရွာက္ရြက္ႏွင့္ ႏို႔ရည္။
ေရွာက္သီးႏွင့္ ပဲစိမ္းစာဥ။
“၀"
၀ါေစ႔၊ ၀ါဆီ ႏွင့္ သမင္သား။
၀ါးမွ်စ္ႏွင့္ အင္ဥ။
“သ”
သမုန္းရြက္ၿမစ္ႏွင့္ အခ်ဥ္ခ်က္ေသာ အိုး။
သေထြးဥ ႏွင့္ ဥေဒါင္းသား။
သစ္ၾကာသီးႏွင့္ ၀က္ေၿမဇာဥ။
သည္းေၿခႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး။
သံပုရာသီး ႏွင့္ အက္(စ္)ပရိုေဆးၿပား၊
သားငါးတုိ႔၏ အဆီႏွင့္ ခ်ဥ္ဆီ။
သားမ်ဳိးဟင္းႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္။
ေသရက္မ်ဳိးႏွင့္ သမုန္း၊ ဧကရာဇ္။
“ဟ”
ဟင္းငန္ရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းဖက္။
“အ”
အသားအခ်င္းခ်င္း။
အိမ္ဆီးခ်ဳိႏွင့္ ႏို႔ရည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
နာရီ
ခ်စ္သူသိရန္
ေရႊက်င္သားႏွင့္ ဧပရယ္ခ်စ္သူ စံုတြဲေလးသည္ ၂၅.၅.၂၀၀၈ ရက္ေန႔တြင္ ခ်စ္သူ ၿဖစ္ခဲၾကသည္။ ယခုအခ်ိန္တြင္ ခ်စ္သူသက္တမ္း ၁ ႏွစ္ေက်ာ္ခဲ့ပါၿပီ။ ေရႊက်င္သားသည္ သူ၏ ခ်စ္သူ ဧပရယ္ခ်စ္သူအား ဘယ္ေနရာ ဘယ္အခ်ိန္ ဘယ္အခ်ိန္ေတြ ဘာေတြ လုပ္လုပ္ သတိရေနသလို ဧပရယ္ခ်စ္သူမွာလည္း သူ၏ ခ်စ္သူ ေရႊက်င္သားအား အနားမွာမရွိရင္ မေနတက္သေလာက္ကို ခ်စ္ေနခဲ့သည္။ ဧပရယ္ခ်စ္သူမွာ တစ္ခါတစ္ရံ ေရႊက်င္သား အေပၚတြင္ ကေလးေလး တစ္ေယာက္လို ဆိုးတက္၍ ေရႊက်င္သား သည္လည္း ဧပရယ္ခ်စ္သူအေပၚ လူႀကီးတစ္ေယာက္လို ဆံုးမ၍ တစ္ခါတစ္ရန္ ခ်စ္သူအား အႏိုင္ယူတက္သည္။
No comments:
Post a Comment